Casa Zmeilor

Despre noi

Experiența noastră

Pârtia de ski de la Drăguș a funcționat optimal în ultimele 10 sezoane, reușind să atragă și să inițieze mii de copii și amatori ai sportului alb.

Au fost organizate cu succes cursuri de ski, tabere de ski și alte competiții sportive asistate de factori colaboratori și prieteni ai locației noastre: Instituțiile de învățământ, Salvamont, SKV și Primăriile din zonă.

După topirea zăpezii, Casa Zmeilor oferă pachete de servicii cu activități turistice și recreative de cazare și servirea mesei pentru a deveni la fel de atractivă în toate anotimpurile. 

Avem experiența să organizăm concerte, petreceri, mese organizate, tabere de elevi, team building-uri, botezuri și nunți exclusive pentru oaspeții noștri punândule la dispoziție întreaga capacitate de cazare și restaurant.

Geografia

Așezarea geografică, Țara Făgărașului, unde se află locația noastră, este considerată a doua zonă etno-geografică cuprinsă între Olt și Munții Făgărașului.

Ea se prezintă ca un ses lung de aproximativ 65 km și o lățime de 5-18 km, ce se întinde de la Munții Perșani la răsărit până la Turnu Roșu la vest, zona fiind numită Țara Făgărașului, datorită cetății medievale ridicată în orașul Făgăraș și a Munților Făgăraș ce stau de strajă de veacuri.

Impresia pe care o lasă zonă este puternica ei unitate geografică. Dinspre munte spre ses, este brăzdată de numeroase văi a căror nume sunt împrumutate de la satele așezate perechi, unul în susul, altul în josul apelor.

Ei tocmai în această zonă ancestrală este aşezată “Casa Zmeilor / Drachen Haus“  nume inspirat după Drachendorf (satul Zmeilor) varianta germană dată localității Draguș în Harta Iosefină a Transilvaniei, 1769-1773, și pârtia de schi „Moțul Dragușului” după denumirea geografică a zonei. 

Obiectivul se adresează persoanelor amatoare de sporturile de iarnă, drumețiilor montane și în natură, gastronomia tradițională, îmbinărilor rustice cu concepte mondene care să vă relaxeze într-un cadru rustic, în armonie cu natura înconjurătoare din inima Munților Făgărașului.